lørdag 23 juni 2018

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

lokalavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 kultur

BIBIANAs kunstskib kan sejle videre

kunstskib BIBIANA 01BIBIANA Danmarks børnekunstskib har fået ni millioner kroner fra Nordeafonden. Non-profit virksomheden fra Ørestad kan sejle videre med kunstoplevelser til børn i alle havne

Kunstskibet M/S BIBIANA sejler hvert år rundt i danske havne med illustrationskunst, arkitektur og litteratur til børn. Skibet er lastet med kreativt kunstværksted, arkitekturworkshops, børnebogsillustrationer, virtual reality og røverhistorier fra de syv have. M/S BIBIANA er Danmarks første kunstskib for børn og projektet er skabt af nonprofit foreningen BIBIANA Danmark, som med base i VM Bjerget i Ørestad City arbejder med kunst og kultur

kunstskib BIBIANA 02Mere kultur udenfor storbyerne
Nordea-fonden støtter flere og bedre kulturaktiviteter uden for storbyerne i det lokale foreningsliv såsom på biblioteker og i havne, og det er en af flere grunde til, at fonden igen sender ni mio. kr. til M/S BIBIANA. ”Flere børn rundt om i landet skal opleve og skabe kunst Skibet SAMKA har fået et ekstra liv som kunstskib for børn, og sejlede i år ud på sit tredie sommertogt til havne i hele Danmark.
Ombord på skibet er der kreative værksteder, udstillinger og undervisningsrum. og lørdage kl. 10-13, hvor du kan booke tid til at prøve den.

Danmarks første kunstskib for børn
Hjemme i Ørestad er det en glad direktør i BIBIANA Danmark, Janne Bech, som følger skibets vej rundt i Danmark. ”Vi er utrolig stolte over, at Nordea-fonden har støttet M/S BIBIANA med endnu et stort beløb. Dermed sikrer fonden, at børn over hele landet får besøg og mulighed for at kigge i og lege med skatkisten af kunst, arkitektur og kreativitet. Det er vores mål at være hele Danmarks BIBIANA og ad søvejen komme til børn og byer med inspiration og undervisning, der passer til netop deres havn og lokalområde,” siger Janne Bech.

500 skoleklasser
M/S BIBIANA har sejlet siden 2015, da projektet modtog den første bevilling på ca. ni mio. kr. fra Nordeafonden. Siden 2015 har kunstskibet besøgt 26 danske havnebyer, hvor over 40.000 gæster og over 500 skoleklasser har været om bord. Sideløbende har over 1 million gæster været på besøg i M/S BIBIANA´s sideudstillinger i lokale kulturhuse og skolebiblioteker landet over.

OBS: BIBIANA STARTER NY BØRNEKLUB I ØRESTAD
BIBIANA’s Børneklub er en ny klub i Ørestad, som vil formidle kunst i børnehøjde. De første arrangementer i Børneklubben blev afholdt i 2016 og de følges nu op af en ny række arrangementer.
Dette års fokus er på Naturpark Amager som inspiration til kunsten.
Man kan for eksempel komme med Sebastian Klein på naturvandring og blive klogere på Naturpark Amagers spændende natur og dyreliv, eller deltage i workshops, hvor børnene med hjælp fra
kunstnere skaber fortællinger og kunstværker inspireret af den lokale natur.
De færdige fortællinger og kunstværker vil blandt andet blive udstillet i BIBIANA’s lokaler i Ørestad.
Formålet med børneklubben er at inspirere og undervise børn i kunst og kultur og dermed give dem en stemme og mulighed for at udfolde deres kreative ideer.
Børneklubbens aktiviteter udvikles i samarbejde med professionelle og uddannede kunstformidlere og tager udgangspunkt i udstillinger, børnebogslanceringer, workshops, mv.
LÆS mere om BIBIANA’s børneklub på www.bibianadanmark.dk/boerneklub.

janne bech BIBIANA 2017Janne Bech er direktør for non-profitforeningen BIBIANA Danmark, som har base i Ørestad City. Det var hende, som i 2014 fik ideen til kunstskibet M/S Bibiana. Nordeafonden støtter nu projektet med sin anden bevilling på 9 mio. kroner.

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Anmeldelser

euronews