lørdag 23 juni 2018

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

lokalavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 kultur

Ørestad Plejecenter får kultur- og kunstprofil

plejecenter fernisering 2Der skal etableres atelier og være beboerudstillinger af kunst på Ørestads plejecenter

• Sundheds- og Omsorgsudvalget i Københavns Kommune har netop godkendt, at endnu to plejehjem nu bliver såkaldte profilplejehjem.
Det ene er Ørestad Plejecenter på Asger Jorns Allé 5, som får en ’Kunst og kultur’-profil. Plejecentret vil blandt andet  etablere atelierer, og beboere vil kunne udstille deres kunstværker på plejecentret.

Klar i 2017
Det andet plejecenter med en særlig profil bliver Håndværkerforeningens plejecenter, som får en ’Fag og håndværk’-profil. De vil bygge et kolonihavehus med ishus og arrangere udflugter til eksempelvis arbejdermuseet og kunstindustrimuseet.

Stærkere fællesskab
Sundheds- og Omsorgsborgmester Ninna Thomsen (SF) er glad for, at København får to nye profilplejehjem.
"Selv om man flytter på plejehjem, skal man stadig have mulighed for at dyrke sine fritidsinteresser. Derfor er det vigtigt, at vi opretter disse profilplejehjem, der tilgodeser beboernes ønsker og skaber et stærkt fællesskab", siger Ninna Thomsen.  
Der er afsat en mio. kroner til etableringen af de to nye profilplejecentre, der efter planen vil være klar i løbet af 2017.

Fra musik og mad til homoseksualitet og sport
Sundheds- og Omsorgsudvalget besluttede tilbage i august 2012 at etablere profilplejecentre. Og siden 2013 er der etableret seks profiler og nu otte med de to nye. På københavnske plejehjem er der i dag profiler inden for sport & leg, dyr & udeliv, homoseksualitet, mangfoldighed, musik og mad – og nu altså også kunst & kultur og fag & håndværk.
"Ønsket med profilplejecentre er at gøre viften af tilbud til ældre så varieret som muligt.  Profilplejehjemmene skal tage hånd om borgernes behov og ønsker og understøtte det fællesskab, som profilerne skaber. Det kan også være med til at bryde ensomhed blandt beboerne", siger Ninna Thomsen.

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Anmeldelser

euronews