torsdag 15 november 2018

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

bydelsavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 kultur

HUN SOLO er nået til Ørestad

HUNSOLO kirstine stubbe teglbjaergDen lokale musiker, komponist og sangskriver Kirstine Stubbe Tegllbjærg er medstifter af HUN SOLO, der arrangerer koncertaftener med markante kvindelige musikere i Danmark. 26. november når efterårsturnéen til DR Koncerthuset i Ørestad Nord

Kirstine Stubbe Teglbjærg bor i Elmegården på Kongelundsvej og har barn på Ørestad Skole. Hun er musiker og komponist med en musikalsk fortid som sanger og sangskriver i den prisbelønnede gruppe Blue Foundation. 2012-2015 var hun Danmarks medlem i juryen for Nordisk Råds Musikpris. I 2013 udgav hun soloalbummet 'Hamskifte', og hun har også spillet på Ørestad Bibliotek.

Men Kirstine er også en af medstifterne og ildsjælene i koncertkonceptet HUN SOLO, som hun etablerede i 2016 sammen musiker og komponist Nana Jacobi og forfatter og musikformidler Anya Mathilde Poulsen.

HUNSOLO faellesHUN SOLO arrangerer solokoncerter med markante kvindelige musikere i Danmark. Ved en HUN SOLO koncert vil man opleve flere solokoncerter på én aften. Alle kunstnere går alene på scenen og udfører en minikoncert med egen musik. Kirstine ser projektet som et positivt indspark til debatten om kønsfordelingen i den danske musikbranche.

HUN SOLO har haft et forrygende 2017 med udsolgte koncerthuse rundt i landet, bl.a. Musikhuset Århus og DR Koncerthuset, samt har gæstet Roskilde Festival, SmukFest, SPOT Festival og Folkemødet.

"Vi har simpelthen så mange ideer til hvor projektet kan tages hen, og der er ret meget knald på hele tiden, ikke bare med koncerterne, men også med hele det administrative og den kreative ledelse og udvikling," siger Kirstine, som også er i gang med at skrive og producere ny musik til sin næste udgivelse, som vil være engelsksproget.
"Og så er jeg igang med at komponere musik til en børne/ungdomsforestilling som har premiere i efteråret 2018 på Nørregaards Teater i Odense," siger hun.

 

 

HUN SOLO er nu på efterårsturné rundt i hele Danmark, og slutter af i DR Koncerthuset Studie 2 søndag 26. november 2017. Her kan man opleve følgende fem kunstnere optræde:

HUNSOLO MENDOZAMENDOZAMENDOZA er en mystisk og vild artist på den danske musikscene, signet til Atlantic Records i England med singlen Love Druggie. Spillet heftigt på P3 i Danmark og Sverige og har ligget i A Rotation på engelske Rinse FM. Mendoza er nattens dronning, een gang hudløst ærlig, skrøbelig, med en overbevisende stemmeføring og mørk elektronisk rave.

Cajsa Siik fra Sverige bringer uendeligt smukke klange med sig helt fra Stockholm. Hendes musik er beskrevet som en blanding af Daughter, Kate Bush og Bat For Lashes og har toner der leder tankerne hen på Bon Iver og store nordiske vidder. Vice magazine skrev ”Uncork a bottle of wine and relax to some real fine poetry by this brilliant woman” – Vice.

Sys Bjerre er kendt og elsket i hele landet for sin fantastiske sangskrivning, iørefaldende melodier og skarpe og nådesløse personlige tekster. På opdagelsesrejse i sit eget liv, med sangene som logbog, ønsker Sys at inspirere lytteren til at finde nye måder, at tolke sin egen historie på.

Kirstine Stubbe Teglbjærg har tidligere stået i front for Blue Foundation. Hun skaber de smukkeste møder mellem drøm og støj. Hendes anmelderroste album ”Hamskifte” er tekster med dansk poesi af høj klasse.

HUNSOLO nana jacobiNana JacobiNana Jacobi har ry for at levere gåsehudsfremkaldende liveoplevelser, og spiller melodisk, filmisk, sensuel pop. Hendes seneste album EXPANDER skabte overskrifter som ”en inspireret outsider tæt på mainstream”.

HUN SOLO i DR Koncerthuset 26. november 2017 Billetter: http://gig.to/hunsoloHUN SOLO Roskilde Festival 2017: https://www.facebook.com/hunsolomusic/videos/2015885905306902/
HUN SOLO DR Koncerthuset Studie 2 marts 2017:   https://www.facebook.com/hunsolomusic/videos/1978951495667010/
hunsolomusic.com
facebook.com/hunsolomusic

Fotos af Ole Sejrup Jensen.

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Anmeldelser