lørdag 14 december 2019

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

Gør som de garvede – gå aldrig ned på udstyr til skiferien

sponsor skiferie 2Du har sikkert hørt om udtrykket ’gå aldrig ned på udstyr’, og det er faktisk ikke helt hen i skoven. Det rette udstyr kan ikke blot redde din skiferie, men i sidste ende også dig.

Sportsferier – hvad går det ud på?

Sportsferier, som der ligger i ordet, er ferier, hvor du er aktiv. Om det er sommerferie, vinterferie eller ferier midt imellem, er lige meget. Vi har alle forskellige præferencer. Nogen fortrækker en lækker skiferie i alperne, andre at surfe ved sandstrande syd for ækvator. Ligeledes har ferierne det til fælles, at der kræves en vis slags udstyr. Og hvis du vil følge eksperternes råd om aldrig at gå ned på udsyr, kan det blive en dyr fornøjelse at tage på sportsferie. Hertil kan altid undersøge hvilke andre økonomiske løsninger du kan vælge i mellem, ved at læse videre her. Dette kan sørge for, at udstyret er i orden, så du ikke skal være bange for, at sportsferien bliver ødelagt af den grund.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har lavet en informationsside om forbrugslån: (Se her før du tager et forbrugslån)

Udstyret er vigtigere, end du tror - overvej et lån hvis nødvendigt

Hvis du er den type, der altid har gået og ventet hele sommeren på, at sneen falder i alperne eller fjeldene, så har du helt sikkert været på skiferie et par gange i dit liv efterhånden. Hvis du er den garvede skiløber, ved du allerede, måske ud fra erfaring, at det ikke er skiferien, hvor man skal går ned på udstyr. Her kan det godt betale sig at erhverve sit eget snowboard eller par ski. Det er noget, som kan være dyrt, men det kan denne guide hjælpe dig med. Er du tværtimod nybegynder, eller overvejer du at tage på din først skiferie, er det en god idé ikke at gå ned på udstyr – heller ikke selvom det bare er første gang, du skal afsted. Det virker måske overdrevent, men et par drivvåde handsker, er ikke det, du kan overskue samtidigt med, at du skal lære at stå på ski, og samtidigt vil have overskud til at tage på apres ski bagefter.

Hvilket udstyr skal jeg vælge til skiferien?

Derfor kan det godt betale sig, først og fremmest, at købe beklædningsudstyr. Her indgår et godt base layer, altså skiundertøj der kan holde dig varm til de kolde dage, og tør når du sveder. Derefter kommer selve skitøjet, det består typisk af en skijakke og bukser. Som grundregel skal man købe et sæt, der er designet til at stå på ski i. Det kan godt koste lidt ekstra, men er alle pengene værd. Dertil skal man huske dedikerede skihandsker, helst Gore-Tex eller af læder. Ski-goggles og hjelm er også et must i dag. Alle skiområder i alperne påkræver, at du har en skihjelm på – og hertil er ski-goggles oplagte at bruge sammen med hjelmen. Hjelme kan lejes dernede, eller er man kræsen i looket, kan man købe den hjemmefra. Ski-goggles lidt vigtigere at få styr på inden man tager afsted. Det er især vigtigt, når man er nybegynder at kunne se noget. Det er ikke kun de garvede, der skal have retten til dette. Der findes et bredt udvalg, og i mange forskellige prisklasser. Her anbefaler vi også, at man køber nogle dyrere ski-goggles, gerne med en ekstra linse eller to, så man kan se i al slags vejr.

Kultur:

Business:

Godt liv:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Anmeldelser

Louises klumme

DEBAT: