Optimer dit soveværelse og få en bedre nattesøvn

sponsor sovevaerelse soevnHvis du har svært ved at falde i søvn om natten, så er du ikke den eneste. For aldrig har danskerne sovet så dårligt som nu, da det siges, at hver anden dansker lider af søvnproblemer.

Der er mange årsager til søvnløshed. Selvom de fleste ikke har noget med dit sovemiljø at gøre, så kan du forbedre din nattesøvn ved blot at optimere dit soveværelse en smule.

Hvis du ikke får den søvn, som du har brug for, kan det være på tide at genoverveje dit sovemiljø. Manglende søvn kan nemlig føre til mere end bare træthed og poser under øjnene. Forskning viser, at søvnmangel kan svække immunforsvaret, forårsage vægtforøgelse og øge risikoen for flere livstilssygdomme. Mens det ikke er muligt at få flere timer i døgnet, kan du optimere dit soveværelse for at forbedre dine chancer for en god nats søvn. Her er en række måder, du kan gøre dette på. Du kan også finde flere tips til indretning af dit soveværelse her.

Vælg en sengetype til dine behov
Den rette seng danner ikke mindst grundlaget for dit helbred. Sengen danner også grundlaget for en god nattesøvn. Hvis du investerer i den rette seng, vil du typisk opleve en nattesøvn uden for mange opvågninger. Det er derfor en fordel, at du køber en seng, der passer optimalt til dig og dine behov. 

Når du skal købe en ny seng, skal du finde ud af, hvilken sengetype der passer til din krop. Der findes nemlig flere sengetyper, der alle kommer med flere fordele og ulemper. Det betyder, at du skal vælge den seng, der bedst matcher dine ønsker og behov. 

En af de mest populære sengetyper i Danmark er kontinentalsenge. Kontinentalsenge kan betegnes som værende en ’alt-i-en-løsning’, hvor der er fokus på støtte og komfort. En kontinentalseng er nemlig opbygget af flere lag, hvilket er ideelt for mange, da det sikrer en optimal liggekomfort.

Som regel kommer en kontinentalseng med tre lag. Disse lag består af en boxmadras, en springmadras og en topmadras. Desuden er kontinentalsenge tit forsynet med en mellemmadras, hvorfor du undgår den irriterende revne i midten.

Kontinentalsenge er dog ikke kun populære på grund af deres liggekomfort; de er også populære, da de kan findes i enkle og elegante design. Derfor har kontinentalsenge vundet pladsen som en af de foretrukne sengetyper i de danske soveværelser. Ønsker du at læse mere om kontinentalsenge, samt få et overblik hvordan en kontinentalseng er opbygget sådan kan du besøge denne artikel.

Hold dit soveværelse rent og uden rod

Et ryddeligt værelse er lig med et glædeligt og ryddeligt sind. At have et rodet eller snavset soveværelse kan nemlig forhindre dig i at få en god nats søvn. Hvis dit værelse er et stort rod, vil det fylde i dine tanker, og du vil få svært ved at sove. Hvis dit soveværelse ikke er rent og er fyldt med støv, kan det også påvirke din søvn. Hvis du opdager, at du er vågen og hoster hele natten, kan det være på tide, at du går i gang med en mindre forårsrengøring. At træde ind i et friskt og rent soveværelse resulterer altid i den bedste nats søvn.Hold soveværelset køligt

Oplever du tit, at du vågner om natten, fordi du har det for varmt? Dette er der en god grund til, da varmere temperaturer kan påvirke din søvnkvalitet. Den ideelle temperatur i soveværelset er på omkring 15 til 22 grader. Det er dog en fordel, hvis soveværelset er en smule over de 16 grader. Det er desuden en fordel, hvis du afprøver forskellige temperaturer for at se, hvad der er mest behageligt for dig, da dette kan variere fra person til person. Hvis du ofte har det for varmt, men din partner oplever at fryse om natten, så kan det være, at I skal sove med hver jeres dyne, så I begge kan få en god nats søvn.

Hold soveværelset mørkt
Når det kommer til lys og søvn, så er det vigtigt, at du sørger for at sove i et mørkt soveværelse. Det er derfor en fordel, at du sover med slukkede lamper. Det er desuden en fordel at opsætte mørklægningsgardiner i dit soveværelse for at holde al lys ude så længe som muligt. Hvis du ofte skal på badeværelset om natten, så kan du installere et natlys, der tænder en smule, når du bevæger dig. På den måde bliver din søvn ikke forstyrret for meget.

Hvis det er helt umuligt at blokere al lys på dit værelse, så kan du vælge at købe en sovemaske, der dækker dine øjne. Se efter en sovemaske med et behageligt og glat bånd, der er lavet af åndbart stof såsom bomuld, satin eller silke.Hold elektronikken væk fra soveværelset

Elektronik kan ikke mindst være en tidsrøver, det kan også forstyrre din nattesøvn. Din telefon, computer og andre elektroniske enheder udsender nemlig et blåt lys, hvilket stimulerer din hjerne og kan ende med at holde dig vågen. Det er derfor vigtigt, at du holder al elektronik væk fra dit soveværelse. 

Konstante meddelelser og opkald på din telefon kan også ende med at stresse dig samt gøre, at du bruger for meget tid på telefonen, inden du skal sove. Et teknologifrit soveværelse kan hjælpe med at bekæmpe den stress, som konstant kommunikation kan bringe. Uden telefon, tv eller computer har du mere tid til at slappe af. Dit soveværelse skal nemlig være til hvile og afslapning.

Køb en god og komfortabel madras
Ifølge Sengeguiden.dk er din madras er helt afgørende for, hvor godt du sover. Der er en række forskellige madrasser, du kan købe, som for eksempel memory-skum og latex. Memory-skum og latex er bedst kendt for at give kvalitet og komfort. Det vil være op til dig grundigt at undersøge hvilken type madras, der passer til dine behov, så du opnår en optimal støtte, når du sover. Der er intet mere forstyrrende for din søvn end en slidt og ubehagelig madras. For at sikre, at du har den bedste madras, bør du overveje disse ting:

Sover du hele natten uden opvågninger på din nuværende madras?
Oplever du rygsmerter, når du vågner?
Er din madras mere end 5-7 år gammel?
Føler du dig frisk og veludhvilet, når du vågner?Når du har spurgt dig selv om disse ting, kan du finde ud af, om det er tid til at investere i en ny madras. Undersøg de forskellige tilgængelige modeller og find ud af, hvilken type der passer bedst til dig. En behagelig madras kan gøre en verden til forskel i forhold til din nattesøvn.

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk