Kend dine rettigheder, hvis dit fly er aflyst

sponsor flypenge

Sommeren er endelig kommet, og mange har glædet sig til ferie. Mange danskere bruger sommerferien på at rejse ud af landet og væk fra hjemmets stress og jag. Sommerferien fungerer for de fleste som et pusterum, hvor vi samler ny energi. Langt de fleste rejser med fly, når de skal på sommerferie, da det er nemt og hurtigt. Desværre sker det engang imellem, at et fly bliver aflyst.

Det forhindrer dig i at komme frem til din destination. Som passager har du en række rettigheder, som du bør have kendskab til, så du ved, hvad du skal gøre, hvis du skulle være uheldig.

Hvornår har jeg ret til at søge erstatning?

Såfremt dit fly er 2 timer eller mere forsinket, har du ret til at søge kompensation. Din ret til at søge erstatning ved aflyst fly afhænger af en række faktorer, som vi vil opliste nedenfor.

Flyver du fra et EU-land eller med et flyselskab som flyver med EU-licens
Hvis du flyver fra et EU-land, har du ret til kompensation, såfremt dit fly er forsinket eller aflyst. Det samme gælder, hvis du flyver med et flyselskab, som har et EU-licens. Et eksempel på sidstnævnte kan være, såfremt du flyver fra Dubai til København med SAS, vil du være omfattet reglerne, men ikke hvis du flyver med Delta, som flyver under en amerikansk licens.

Ekstraordinære omstændigheder
Skyldes dit aflyste fly ekstraordinære omstændigheder, har du som udgangspunkt ikke krav på kompensation. Ekstraordinære omstændigheder er eksempelvis:
- Uønskede vejrforhold
- Sikkerhedsforanstaltninger i lufthavnen
- Sygdom hos besætningen

Begrunder flyselskabet dit aflyste fly med en ekstraordinære omstændighed skal de kunne dokumentere det samt deres arbejde for at ombooke dig. Kan de ikke dette, har du ret til kompensation.
Teknisk fejl
Begrunder flyselskabet dit aflyste fly med en teknisk fejl, har du ret til en erstatning.

 

 

 

 

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk