søndag 27 september 2020

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

Få styr på køkkenudstyret ganske nemt

hellebergskager 26.2Udover skærebræt tips, og knivsslibning skal der også være styr på bageudstyret i forbindelse med indflytning i nyt hus og nye bage redskaber. 

Bageudstyr hvorfor?

Selvom du ikke er typen der bager, så er det altid en god ide med bageudstyr da man engang imellem lige skal bage boller, eller lave en tærte. Det er måske ikke sikkert du tænker at du behøver ret meget, men jo det gør du faktisk. Skærebrætter, piskeris, skåle, tærtefade, bagepapir og en masse alverdens spændende bageudstyr  er der behov for selvom du ikke lige umiddelbart har det i tankerne. Det er altså nødvendigt, for uden et tærtefad, kan der ikke laves tærte, og så er den bare ikke længere, der er behov for tærtefade, og piskeris i forbindelse med sovs. 

Samme skærebræt til kød & grønt?

Hvis ikke du ved at det er forbudt at bruge samme skærebræt og samme kniv til kød og grønt, så er det med at få hænderne ud af lommen. Det er totalt NO GO at bruge det til det samme, for der er nemlig bakterier på kødet, som man får salmonella af specielt svin & kylling. Det gælder altså både knive og skærebrætter, for det skal ikke bruges til det samme 

Kvalitet af knive, hvordan skal de slibes?

Det er ikke bare at slibe en kniv hvis den er slap. Du kan bruge et strygestål, der er det vigtigt at du har en vinkel på omkring de 15-20 grader, så du skærer langs strygestålet. Det er nemlig mest sikkert at bruge en skarp kniv. 

  1. Placer strygestålet med spidsen nedad på en jævn overflade, evt. et skærebræt. Vinklen mellem bladet på kniven og stålet skal være 15-20 grader.
  2. Træk kniven ned ad, gerne så jævnt som muligt.
  3. Gør det på begge sider, så begge sider bliver strøget.
  4. Slib forside og bagside af bladet, gentag flere gange.

Godt liv:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Louises klumme

DEBAT: