• Redaktionen
  • Ørestad

Opbakning til studenterby i Ørestad

 

cite_universitaire
Cité Internationale Universitaire i Paris

Københavns Universitet, CBS, IT-Universitetet, Overborgmesteren og De Studerendes Fællesråd. Alle giver moralsk støtte til ideen om en international studenterby med 5000 studenterboliger i Ørestad. Men nu skal der findes 800 mio. kroner for at få projektet videre fra idé til virkelighed

 

Ifølge planerne skal studenterbyen bygges ved Sundby metrostation og indrettes som 'Cité Internationale Universitaire de Paris', hvor mange lande har bidraget ved at opføre hver deres studenterhus. De studerende bor ikke nødvendigvis i det hus, som deres eget land har bygget, men blandes mellem husene. Således også i Ørestad, hvor det fælles samlingspunkt skal være et stort fælleshus, som bygges af fonden bag studenterbyen.

Jørgen Rossen, som har dannet fonden bag den danske studenterby, boede selv i Cité Internationale Universitaire de Paris som ung, og blev inspireret til at lave noget tilsvarende i Ørestad, da han hørte om de studerendes problemer med at få tag over hovedet i København. Jørgen Rossens plan er at omkring 40 lande skal bygge et studenterhus i byen, og at der i alt skal bo 5.000 studerende i byen.

Byen skal bygges ved Sundby Metrostation i Ørestad. De 150.000 kvm. jord skal købes af By & Havn A/S.

LÆS OGSÅ: Politisk strid om svømmecenter i Ørestad

"Det geniale ved modellen fra Paris er, at landene selv finansierer og bygger til de studerende. På den måde skabes et internationalt miljø og en hel lille by af forskellige kollegiebyggerier. Nordmændene har for eksempel 3.200 studerende årligt i Danmark. Jeg vil tro, at de ser positivt på at få et hus i København", sagde Jørgen Rossen til Politiken 6. september.

Kulturelt fælleshus

Fra dansk side skal der først og fremmest skaffes penge til at bygge et stort fælleshus med teater- og koncertsal, foredragssale, biblioteker, sportsfaciliteter og cafeteria. Og selvfølgelig penge til at købe grunden. Der er brug for cirka 800 mio. kroner, som nu skal indsamles af den velgørende fond ISCC, som oprettes til formålet.

Første etape af projektet er køb af grundstykke, samtidig med at der skal skabes interesse fra 5-6 nationer om deltagelse i projektet. Om alt går vel kan byggeriet starte om halvandet år.

ISCC-projektet er under udarbejdelse af stifterkredsen:
Anne Dorte Riggelsen, Danmarks ambassadør til Frankrig
Louis Becker, Arkitekt MAA, prof., Managing Partner Henning Larsen Architects A/S
Per Stig Møller, MF, fhv. udenrigsminister, fhv. kultuminister
Dr. Sam Nilsson, Fhv. Nobelsymposiesekretær, Stockholm
Jørgen Rossen, Civilingeniør, cand.mag
Christian Gjersøe, Adm. Direktør Corpus Ejendomme A/S
Morten Riise-Knudsen, Advokat(H)

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk