søndag 9 august 2020

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

Byggeaffald bliver til 20 nye rækkehuse

upcycle studios 0430. maj var der rejsegilde for Upcycle Studios. De  20 rækkehuse er bygget af materialer, der skulle have været byggeaffald, men nu får nyt og forlænget liv i moderne familieboliger

•Der er blandt andet brugt genbrugsbeton til råhuset, genanvendte termoruder til facadepartierne, og facadebeklædning er gamle planker fra Dinesen gulve. Upcycle Studios har, både under byggeriet, og når beboerne er flyttet ind, et meget lavt energiforbrug. Og man regner med, at bebyggelsens samlede CO2-regnskab bliver reduceret med op til 80%.

Solceller og varmepumper
Hovedparten af elektriciteten i Upcycle Studios kommer fra solceller og varmen til radiatoranlægget og til det varme brugsvand tilvejebringes af luft til vand-varmepumper, som henter energien i udeluften.
På den måde har boligerne ikke brug for at blive tilsluttet en ekstern varmeforsyning.

Fra ideer til byggeri
Bag projektet står Arkitektgruppen og NREP, som bygherrer, MOE som rådgivende ingeniører og Lendager Group, både som arkitekt og som dem der står for udviklingen og leveringen af de upcyclede byggematerialer.

"Spørgsmålet i byggebranchen har jo været, hvordan vi kan konvertere vores viden om genanvendelse og bæredygtihhed til levende byggeprojekter, som mennesker kan bo i, og som også er økonomisk bæredygtige. Her får vi nye boliger, der er ekstremt bæredygtige, men samtidig ikke går på kompromis med hverken æstetik, funktionalitet eller kvalitet. Så vi er begejstrede for at kunne virkeliggøre nogle af de idealer og ideer, som længe har været efterspurgt, siger", Robin Feddern, adm. direktør i Arkitektgruppen.
Bygherren regner med, at de bæredygtige rækkehuse, står indflytningsklar i oktober 2018.

upcycle studios auken
Tony Christrup, direktør i Arkitektgruppen og formand for Byggesocietetet, på taler stolen. Desuden ses MF Ida Auken (R), Robin Feddern, CEO i Arkitektgruppen, en mand som stillede sig ind foran, og længst til højre Anders Lendager, arkitekt MAA og partner i Lendager Group.

Upcycle Studios ligger ud til Asger Jorns Allé ved Robert Jacobsens Vej. Foran rækkehusene og ud til Asger Jorns Allé kommer der et offentligt anlæg i form af en idrætsfacilitet, oplyser kilder til avisen.

Kultur:

København:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Anmeldelser

Louises klumme

DEBAT: