Grønne facader på nyt p-hus i Bellakvarter

p hus 92 bellakvarter onlineAllerede senere i år kan bilerne kunne køre ind i nyt p-hus i Bellakvarter

• Der er tænkt grønt med nyt p-hus i Bellakvarter, hvor et nyt p-hus vil få espalier for klatreplanter udspændt på facaden.
P-huset er placeret i den sydvestlige del af Bellakvarter tæt på Bellarækkerne og Bellagård på hjørnet af Doris Lessings Vej og Nadine Gordimers Vej. Dermed får beboerne i den sydvestlige del af kvarteret et p-hus tættere på ligesom beboerne i den sydøstlige del, hvor p-hus 1 ligger. Der bliver 401 p-pladser i det nye parkeringshus, der forventes at kunne tages i brug i august 2019.

p hus 92 bellakvarter kort onlineP-huset er tegnet af arkitektfirmaet Dissing + Weitling og er et split-level-hus med 16 parkeringsdæk. Facaden skabes af udspændte stålwires, der fungerer som espalier for klatreplanter, som skal give facaden et grønt og luftigt udtryk og skabe en grøn overgang til Sydhaven, som etableres i forlængelse af p-huset. Det organiske går også igen i stueetagen, der beklædes med en åben træbeklædning, der skal give et naturligt lysindfald i dagtimerne. Langs facaderne etableres plantebede og træbænke, hvor beboere kan tage et hvil og sidde og nyde solen.

Navn: P-hus 92
Størrelse: 10.794 m2
Etager: 16 splitlevels, svarende til 8 etager
Højde: Ca. 22 meter
P-pladser: 401 parkeringspladser

Visualisering: Dissing+Weitling. Der tages forbehold for ændringer i facadeplanen

DEBAT:

LOUISES KLUMME:

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk