Endelig færdig: Karen Blixen Plads binder Søndre Campus sammen

karen blixen plads 3

De tusindvis af studerende og medarbejdere på Søndre Campus har endelig fået en central plads, som binder campus sammen. Et helt byrum med torv, grønne områder og cykelparkering. Efter to års byggerod.

Den 22.400 kvm. store Karen Blixens Plads indvies officielt  22. august.

Det L-formede torv løber fra kanalen ved KUA 1 forbi Det Kongelige Bibliotek på den ene side og KUA 2 på den anden, før det drejer 90 grader og fortsætter ned langs KUA 3 og åbner op ud mod Amager Fælled. Dets mest iøjnefaldende kendetegn er tre kæmpemæssige, kuglerunde bakker, der gemmer på overdækket cykelparkering – og som studerende i KUA-Facebookgruppen allerede har døbt »KUAs Dødsstjerner« og »«. I alt giver pladsen 2.100 nye cykelparkeringspladser.

Pladsen skulle være indviet i 2018. men der ostod 'uforudsete forhold'. Bl.a. lå de gamle fundamenter og betonskærver fra de tidligere KUA-byggerier nede i jorden. Der blev også fundet rør og ledninger, som ifølge eksisterende tegninger ikke burde være der. Belægningen af fliser og teglsten trak også ud. Så pladsen åbner med 9-10 måneders forsinkelse.

Ambitiøs og kompleks entreprise
Pladsen er tegnet af arkitektfirmaet COBE, med EKJ som rådgivende ingeniører, anlægsarbejdet er udført af M.J. Eriksson, og NCC har støbt de store sfæriske cykelbakker på pladsen.

De ligner tre landede ufoer, men i virkeligheden er det overdækket cykelparkering. Cykelparkeringsbakkerne har en diameter på 36 meter og er støbt i beton med en avanceret teknik, så rummet under dem er søjlefrit. De store indgangsåbninger og runde udskæringer i dækket trækker dagslyset ind i maven på ufoerne, der har plads og tørvejr til 500 cykler hver.

”Den lidt futuristiske cykelparkering har været en spændende udfordring. Det er ikke hver dag, vi får muligheden for at støbe kunstværker, men det har været både sjovt og udfordrende på samme tid,” siger Esben Misfeldt, projektleder i NCC.

”Etableringen af Karen Blixens Plads har været en meget ambitiøs og kompleks entreprise med rigtigt mange detaljer og særligt skrappe krav til kvalitet og finish. At vi er lykkedes så godt med projektet og det færdige resultat skyldes i høj grad også vores gode og professionelle samarbejde med NCC,” udtaler Nina Maria Schacht Olesen, entrepriseleder hos M.J. Eriksson.

Pladsen er blevet til med hjælp af en stor donation fra A.P. Møller og hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, der har bidraget til finansieringen med 70 af de 85 mio. kroner, det har kostet at realisere projektet.

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk