Borgmester vil se på skolegrænser igen

anne louise laurberg nordre faelled 0115

Børnene i Nordre Fælled Kvarter skal ikke sendes til den nye skole ved Royal Arena. Det mener Børne- og Ungdomsborgmester Jesper Christensen (S). I et skriftligt svar til en beboer ser han gerne, at skoledistriktet justeres, så det i stedet bliver børn i boligerne syd for den kommende skole, som ikke kan gå på Kalvebod Fælled Skole i fremtiden

Det er beboer i Nordre Fælled Kvarter, Anne Louise Laurberg, som har modtaget brevet fra borgmesteren. Hendes søn skal starte i skole næste år, og kan kigge over på Kalvebod Fælled Skole fra sit værelse. På skolen går mange af hans venner, ligesom hans jævnaldrende kan vælge skolen i kraft af søskendegarantien. Men ikke Anne Louises søn (som er den ældste søskende), han skal følge det første forslag til nye skolegrænser ud på en længere skolevej rundt om skøjtehal og arena for at komme til den nye skole.

Læs: "Når min søn vågner, kigger han over på den skole, han ikke må gå på"

"Jeg kan godt forstå, at det kan forekomme underligt, at Nordre Fælled Kvarter ikke tilhører Kalvebod Fælled Skole i det forslag, der har været i høring," skriver borgmesteren til Anne Louise Laurberg.

Men så skal et andet kvarter lægges ind under den nye skole i stedet, forklarer han.

jesper christensen skole kfs indvielse OKT2018Jesper Christensen ved indvielsen af Kalvebod Fælled Skole."Hvis Nordre Fælled Kvarter kommer til at tilhøre Kalvebod Fælled Skole, så vil Kalvebod Fælled Skole få et for stort distrikt, og det er derfor nødvendigt at reducere distriktet et andet sted. Forvaltningen har oplyst, at det kan løses ved, at boligerne i området syd for den kommende skole, øst for Richard Mortensens vej, nord for Ejler Billes Allé og vest for Ørestads Boulevard vil komme til at tilhøre den nye skole."

"Jeg synes, at det forslag giver en mere logisk og sammenhængende oplevelse af skoledistrikterne end høringsforslaget. Derfor vil jeg også arbejde for, at vi i udvalget træffer en beslutning den 18. september, hvor Nordre Fælled Kvarter fortsat vil høre til Kalvebod Fælled Skole," skriver Jesper Christensen.

Borgmesteren forklarer også, at "det primære formål med skoledistrikter er at sørge for, at skolerne i byen har et optag af elever svarende til deres kapacitet. Med det udgangspunkt vurderede forvaltningen, at de forslåede distrikter var den bedste samlede løsning for Ørestad, hvor den nye skole på Hannemanns Allé og Kalvebod Fælled Skole kommer til at ligge tæt på hinanden."

Han bemærker også, at forældregruppen i Nordre Fælled Kvarter ligesom skolebestyrelserne i Ørestad opfordrer til, at der laves et fælles skoledistrikt i Ørestad.

"Jeg er helt enig i, at et fælles distrikt vil give god mening i Ørestad. Til sagen den 18. september vil vi i udvalget drøfte, om forvaltningen skal igangsætte en ansøgningsproces med henblik på at få dispensation i folkeskoleloven til at lave et fælles skoledistrikt for Ørestad Skole, Kalvebod Fælled Skole og den kommende skole på Hannemanns Allé. Processerne omkring ansøgningen betyder dog, at et eventuelt forsøg ikke vil kunne træde i kraft til skoleindskrivningen 2020/2021."

Læs: Skolebestyrelser i fælles front: Lav ét skoledistrik

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk