• Henriette Kragh Jacobsen (tekst og fotos)
  • Business

Kurser og coaching i Ørestad skal fremme trivsel og forebygge stress

pia frahm berit daugaardTo erhvervskvinder, der har mødt hinanden gennem ’Netværk for Selvstændige i Ørestad’, har startet en ny virksomhed

• Hver anden uge mødes flere ejere og ledere af mindre virksomheder i Ørestad i et netværk, hvor de sparrer med hinanden om hverdagens udfordringer ved at være selvstændige erhvervsdrivende. Her mødte erhvervspsykolog Pia Frahm og ledelseskonsulent og stresscoach Berit Daugaard hinanden. De  fandt ud af, at deres individuelle kompetencer og erfaring kunne udnyttes i en ny konstruktion.

Kursus og coaching
De har derfor nu etableret virksomheden Trivselsledelse, der tilbyder kursus- og coachingforløb for ledere med fokus på trivsel og stress-forebyggelse.
"Vi fandt hurtigt ud af, at vores fælles erfaring og interesse for ledelse og stresshåndtering gav god grobund for at udvikle et nyt tilbud til ledere med fokus på ledelse, trivsel og relationskompetence. Vi synes, at vi komplementerer hinanden godt", fortæller de to driftige erhvervskvinder.

Relationskompetence
Selv om der efterhånden findes mange tilbud om stresshåndtering og kurser om ledelse, mener de to erhvervsledere, at de kan tilbyde noget særligt, og at der stadig er mange arbejdspladser, hvor der er plads til forbedring.
”Vores særlige vinkel er relationskompetence og ud fra det begreb arbejder vi på at forebygge frem for at håndtere problemer. Det gælder om at sørge for, at der for alle medarbejdere i en virksomhed bliver skabt en mening med deres arbejde og vi hjælper lederen til at skabe mening ved hjælp af sin relation til den enkelte medarbejder.

Lederen skal turde
Empati er et grundelement i at være leder og ledelse er noget, der opstår imellem os og hele tiden”, fortæller Pia Frahm.
”Lederen skal kunne relatere sig til den enkelte medarbejder. Det duer ikke bare at forestille sig, hvordan de har det. Lederen skal turde spørge dem ud. Det er ikke altid så let, som det lyder, men det er her, vi hjælper lederen med nogle værktøjer til at forstå sine medarbejdere og møde medarbejderne dér, hvor de er”, supplerer Berit Daugaard, der også mener, at virksomhedsledere i dag generelt skal blive bedre til at dele deres ansvar med medarbejderne.

Trivsel i større perspektiv
For mange virksomhedsledere er det vigtigste i det daglige, at virksomheden har en fornuftig indtjening og overlever i en konkurrencepræget hverdag.
”Det er vigtigt, at ledere og medarbejdere forstår hinanden for at nå et fælles mål. Lederen skal undersøge, hvad der skal til, for at medarbejderne stråler og yder deres bedste. Hvis medarbejderne er mindre stressede, har mindre travlt og er mere motiverede, så vil de yde mere og det vil kunne måles positivt på bundlinjen. Men det kan også have en større samfundsmæssig betydning, at flere har det bedre på sin arbejdsplads og at man dermed kan undgå sygdom og stress”, siger erhvervspsykolog Pia Frahm.

Også på engelsk
Både Berit Daugaard og Pia Frahm, der begge er bosiddende i Ørestad Syd, driver fortsat deres hidtidige individuelle virksomheder.
De håber dog på, at blandt andet nogle af de mange virksomheder i Ørestad vil være interesserede i Trivselsledelses særlige tilbud, som også bliver udbudt på engelsk og derfor også kan være attraktive for internationale virksomheder.
Trivselsledelse tilbyder både åbne hold for individuelle og kurser for flere ledere i én virksomhed. Holdene er på mellem otte og 12 personer. Inden selve kurset kommer deltagerne til en forsamtale og de skal udfylde nogle spørgeskemaer, og efter kurset vil der være en opfølgningscoaching med den enkelte deltager.

Det er stadig muligt at tilmelde sig det første kursus- og coachingforløb, der finder sted i foråret og har tilmeldingsfrist 1. februar 2018.
Læs mere på www.trivselsledelse.dk.

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk