Mette og Tina vil lave social gårdbutik i Ørestad Syd

mette bugge tina rasmussen cobraCPHTo iværksættere vil lave fællesskab og sammenhold for beboerne i Ørestad Syd gennem arrangementer i og omkring deres nye butik på hjørnet af Asger Jorns Allé og Richard Mortensens Vej.

CopbraCPH hedder den nye butik, som kommer til at ligge på Asger Jorns Allé 9 ved Richard Mortensens Vej.
Butikken åbner 1. december og skal være den 'urbane gårdbutik og eventcafé i Ørestad Syd', som de to iværksættere Mette Bugge og Tina Juul Rasmussen selv beskriver projektet på cobracph.dk. 
De to kvinder har etableret CobraCPH for at skabe mere fællesskab og sammenhold i Ørestad Syd. På CobraCPH skal man kunne komme forbi til en kop kaffe eller et  glas vin, få sig en snak med sine naboer og deltage i CobraCPHs events.
"Jeg har boet i 8Tallet i tre et halvt år, og længe savnet noget mere byliv og kultur herude. Jeg har selv arrangeret hjemmekoncerter - under navnet Musik på strømpefødder - i 8Tallet, men det fængede ikke rigtigt i lokalområdet. Da Tina og jeg længe havde talt om at starte noget nyt sammen, tog vi kontakt til Balder, som bygger mange ejendomme herude, og gerne vil have noget liv i stueetagerne. Og nu venter vi på at kunne flytte ind i hjørnelokalet i Lavetten, når det står færdigt," fortæller Mette Bugge til avisen.
Før de lagde sig fast på deres koncept, lavede de en række surveys på populære facebooksteder i Ørestad Syd. De fandt hurtigt ud af, at beboerne ønskede sig både aktiviteter for børn, flere butikker samt uforpligtende mødesteder, hvor man kan få en kop kaffe og en sank med naboer.

Mette Bugge (t.v. på foto) er uddannet skolelærer og bevægelsespædagog. Hun driver udover CobraCPH også Fru Bugges Danseinstitut. Her har hun bl.a. de seneste fem år danset med børn og deres bedsteforældre på Det Kgl. Teater med de gamle sanglege som udgangspunkt. I maj gennemførte og bestod hun grunduddannelsen som sommelier.
Tina Juul Rasmussen (t.h.) er 55 år og uddannet journalist. Har drevet egen virksomhed i 25 år – Juul Journalstik & Kommunikation. Hun har altid haft fokus på det sociale og humanitære omåde som journalist, bl.a. hos Hus Forbi og Røde Kors. I de senere år har ledelse af offentlig velfærd været specialet. Tina bor på Teglholmen i Sydhavnen, der i lighed med Ørestad Syd er et område i udvikling med behov for et lokalt miljø at møde naboerne i. Foto: Føns Dryer.

Et nyt Vesterbro
"Vi er begge to iværksættere og mega kulturforbrugere, så vi så også en mulighed for at lave nogle tilbud, som vi selv synes er fede," siger Mette Bugge.
Hun ser med glæde, at der især i 2019 er kommet gang i bylivet i Ørestad Syd. Efter flere års byggekaos kan man nu besøge frisør Beyoutiful, vinbaren Thorsteinssons, Café 8Tallet, Traktørstedet og snart også CobraCPH. Og om et par år åbner kulturhuset Byens Hus og en ny hovedindgang til Naturpark Amager for enden af Asger Jorns Allé.
"Jeg ser os ikke som konkurrenter, tværtimod. Sammen kan vi tiltrække gæster til hinanden. Jeg synes faktisk at vi skulle lave en handelsforening sammen. Hvorfor skulle vi ikke kunne lave et nyt Vesterbro herude? Det tror jeg sgu godt vi kan," siger Mette Bugge.

Strikaften og foredrag
På CobraCPH skal man kunne købe økologiske madvarer, for eksempel lokalt producerede grøntsager og brød. Butikken sælger også kaffe, te, blomster, øl vin og vand. Dertil kommer alle de lokale events. Alle beboere i Ørestad Syd er velkomne til at komme med ideer til sjove og hyggelige arrangementer i og omkring butikken. For eksempel bankoaften, tøjbyttedag, fællesspisning, børneklub, brætspilsaften, foredrag, vinsmagning, intimkoncert, fugletur på Fælleden m.m.
"Vi har ikke lyst til bare at have en butik og café. Der skal være noget mere, noget som binder os sammen herude."

Cobra i Ørestad
Mette Bugge har også en forklaring på navnet på det nye mødested i Ørestad Syd:
"Flere af gaderne i Ørestad Syd er opkaldt efter de verdensberømte COBRA-kunstnere: Asger Jorn, Else Alfelt og Ejler Bille. For os var det naturligt også på denne måde at inddrage lokalområdet i vores navn."

Det første event i CobraCPH finder sted allede 1. september. Her er der 'Dans med Børn' i Fælleslokalet på Richard Mortensens Vej 84.
Dansen er henvendt til børn fra 3 år og opefter, som sammen med en voksen danser både 'Rundt om enebærbusken', over sø og land samt tingelingelater. Eventet er gratis, takket være støtte fra Amager Vest lokaludvalg. Dansedagen ledes af står Mette Bugge, som også driver Fru Bugges Danseinstitut.

Læs mere på facebook: 'Cobracph'.

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk