• Torben R. Simonsen
  • Godt liv

Vilde elbiler i Ørestad

elbiler hyundai nexo brintbil interioer sep 2019 crowne plazaForeningen af elbilster i Danmark fik de førende autoforhandlere på Amager til at vise emissionsfrie biler frem i Crowne Plaza.

• Ideen til et elbiltræf på Crowne Plaza kom fra foreningen af danske elbilister i Danmark FDEL.
“Jeg arbejder selv i Ericsson i Copenhagen Towers, og spurgte Crowne Plaza, om de kunne være interesseret i at lægge asfalt til en udstilling af emissionsfrie biler, og den var de med på,” fortæller Lars, som er medlem af FDEL.

elbiler jaguar i pace soeren knoth sep 2019 crowne plazaTil dagen havde både Jaguar og Audi taget deres nyeste topmodeller med til priser omkring 700.000 inkl. ekstraudstyr.
Jaguars elbil er en såkaldt SUV.

Københavns Kommune har allerede to eksemplarer af Jaguar I-Pace kørende, og der er en aftale med et taxi-selskab om levering af elbiler på vej.

Bilen kan leveres omgående. Andre leverandører har ventetid på mellem 2 og 18 måneder. Danskerne må pænt vente på at det boomende norske marked for emissionsfrie køretøjer har fået leveret først.

elbiler audi virtuelle sidespejl skaerm 2 sep 2019 crowne plazaKamera erstatter sidespejle
Topmodellen fra Audi Amager skiller sig ud fra konkurrenterne ved som de første at have såkaldte virtuelle sidespejle, hvor det traditionelle sidespejl er erstattet af bagudrettede kameraer, der på en lille skærm i fordøren viser, hvad der måtte komme bagfra.

Udsynet skulle angiveligt blive betydeligt bedre med et kamera.

En tankfuld for en 50'er
I den dyre ende kunne man også stifte bekendtskab med Hyundais brintbil NEXO (opkaldt efter den bornholmske by Neksø), der som elbilerne heller ikke forurener under kørslen.

elbiler hyundai nexo brintbil allan kristiansen sep 2019 crowne plazaEn brintbil har ikke batterier, men laver strøm ved en kemisk proces mellem brint og ilt, hvor restproduktet er vand. Endnu er der ikke så mange steder i Danmark, hvor man kan tanke brint, men hos autoforhandleren Bjarne Pape på Englandsvej er salgschef Allan Kristiansen overbevist om, at der er flere brintstationer på vej, ganske som man har set det i Tyskland. Bilen viser i øvrigt automatisk vej til den nærmeste brintstation. Et kilo brint koster omkring ni kroner, og det giver ca 100 km kørsel, så en optankning til ca. 600 km, som er bilens rækkevidde, kan gøres for en halvtredser.

elbiler hyundai nexo brintbil motor sep 2019 crowne plazai3 kører 400 km
BMW var repræsenteret med deres nyeste version af BMW i3, kendt som Drive Now delebil. Den nye udgave har er gennemtænkt når det gælder bæredygtighed og genanvendelse af metal og plast, så bunden er fremstillet af blandt andet gamle dåser og plastdele er af genanvendt plast.
Og så har i3 fået en bedre rækkevidde, ligesom mange af de øvrige elbiler.

Med ny teknologi og bedre computersystemer er rækkevidden på flere af modellerne nu oppe på ca. 400 kilometer.
Renault deltog med den populære ZOE, hvor det er muligt at prøve bilen i 24 timer, så det er muligt at lære bilen bedre at kende og se, om det vil opleves besværligt at gå over til en elbil.
Lars fra FDEL var glad for arrangementet.
“Der er så mange fordele ved elbiler. Jeg har selv haft elbil i fire år og haft flere forskellige modeller. Det er jo godt for miljøet og det er jo den vej udviklingen går,” siger han.

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk