Nye millioner til opgradering af Naturpark Amager

naturpark amager visualisering dr byen 1Løbere, skoler og rollespilsgrupper får bedre muligheder i Naturpark Amager, efter at Lokale- og Anlægsfonden har bevilget 6 mio. kr. til blandt andet grejdepoter ved DR-Byen.

Arbejdet med udviklingen af Naturpark Amager skrider planmæssigt frem. Med en bevilling på 50 mio. kr fra Nordea-fonden og Friluftsrådet skal der etableres helt nye indgange til området og såkaldte støttepunkter strategiske steder i naturparken. 

Men projektet bliver endnu bedre end det første udkast. Lokale- og Anlægsfonden har bevilget seks mio. kr yderligere til projektet. Pengene skal gå til en opgradering af  hovedindgangen ved DR Byen og samlingspunktet ved Havneslusen. 

Grejdepot og flydeponton
Opgraderingen vil give bedre forhold for løbere, skoler og rollespilsgrupper. De får f.eks.  bedre grejdepoter til at opbevare udstyr og flere opholdsmuligheder og læringsfaciliteter. Stenrev og nye træer skal  forbedre biodiversiteten. Med bevillingen kommer der også en flydeponton og nye friluftsmuligheder som 'krydsning af vandet' og 'aktiviteter opad volden'. Målet er at skabe nye muligheder for alle, lige fra foreninger og familier, til naturvejlederen med en hel skoleklasse.

naturpark amager visualisering dr byen

"Hovedindgangen ved DR Byen og samlingsstedet ved Havneslusen er flotte eksempler på, hvordan man med et stærkt arkitektonisk greb og en grundig brugerinvolvering kan skabe tilgængelige natur- og friluftsoplevelser for alle på kanten af storbyen," siger , oplyser udviklingskonsulent Jens Øyås Møller fra Lokale og Anlægsfonden.

Etablering næste år
I øjeblikket arbejdes der med at konkretisere projekterne og indhente de nødvendige tilladelser. I april 2021 kan  etableringen af indgange og støttepunkter gå i gang. Faciliteterne vil kunne tages i brug efterhånden, som de færdiggøres, og i midten af 2022 forventes alle indgange og støttepunkter at være på plads.

Se naturpark-projekt i detaljer

Se visionen for den opgraderede Naturpark Amager

naturpark amager oversigt dr byen

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk