Coronasikker fodbold uden kram og high-fives

oerestad if foidbold corona maj 2020 foto mads dreier 0105Idrætsklubberne må igen træne, hvis de følger myndighedernes retningslinier. Så nu er  bolden igen begyndt at rulle i Ørestad IF Fodbold. Men uden krammere og high-fives.

Efter godt to måneders pause suser børn i kulørte trøjer igen suser rundt på kunstgræsbanen ved Kalvebod Fælled Skole. Børnene havde deres sidste træning i Ørestad IF Fodbold 11. marts. (Foto: Mads Dreier).

"Vi kan godt mærke, at børnene har savnet at komme til træning, så det dejligt, at vi endelig kan komme i gang,”" siger børne- og ungdomsformand i Ørestad IF Fodbold, Kristian Johnsen.

Han er sammen med flere af de andre bestyrelsesmedlemmer med til træningen, fordi de nye retningslinier stiller krav om ekstra opsyn på, og ikke mindst omkring, banen.

"Når der er træning, er der ingen andre end børnene og deres træner, der må være på banen. vi skal sørge for at forældre og besøgende i området ikke kommer derind," siger Kristian. 

Engagementet og lysten til at træne fejler ikke noget. Der bliver løbet, hoppet, driblet og spurtet mellem kegler som til en almindelig træning.

Alligevel holder børnene rigeligt med afstand til hinanden, og med hjælp fra banens opstregning fortæller træneren hvor de skal opholde sig. 

Der må højst være ni børn og en træner på banen ad gangen, så klubben har været nødt til at lave en slags bookingsystem.

"Der er flere børn, der gerne vil træne, end vi må tage ind, men sådan er det jo i denne situation,” siger han. 

Ved Kalvebod Fælled Skole er der to opmærkede fem-mandsbaner, således at to hold af ni børn samt træner kan træne på samme tid. Børnene skal komme omklædt til tiden og de skal efter træning forlade banen alene. Forældre kan overvære træningen, men der må kun være en forælder pr. barn, og forældrene skal holde afstand indbyrdes.

oerestad if fodbold corona maj 2020 foto mads dreier 0054 2Ingen krammere og high-fives
Afdelingsformand for Ørestad IF Fodbold Thomas Sahl Kellberg er glad for, at der endelig er kommet børn på anlægget.

"Selv om der nu er indført regler for afstand, så er det dog muligt at have lidt krops-kontakt, så vi kan have noget, der minder om rigtig fodbold. Børnene skal bare undgå at skrige ind i hovedet på hinanden, give krammere og high fives, men når det er sagt, så er det også vigtigt at have for øje, at børn er børn, og det skal de også have lov til at være," siger han.

Spritte - ikke røre
Normalt er det børnene, der indsamler træningsudstyr som kegler, bolde og ribber, men med de nye regler er det kun trænerne, der må røre udstyret. Det er også trænerne - og de fremmødte medlemmer af bestyrelsen, der står for rengøringen af alt udstyret, der skal vaskes af efter hver træning.

"Så det slipper børnene for, og det er de måske meget glade for," smiler Thomas Kellberg.

Renligheden er også i fokus omkring afspritning af hænder, hvilket sker både ved træningsstart og undervejs. Bold- og materialerummet er også lukket for alle andre end træneren.

Træning af trænere
Alle trænere og frivillige i Ørestad har været til et virtuelt trænermøde på Google Meet, hvor de nødvendige retningslinjer, der er udstukket, er blevet gennemgået

"Vi har at gøre med meget dygtige frivillige, som har hver deres særlige kompetencer, men det er ikke faglærte professionelle, og da vi har med børn af gøre, har vi været nødt til at være meget tydelige i vores kommunikation for at sikre, at der er en god opstart,” fortæller formanden.

oerestad if fodbold corona maj 2020 40Selv om situationen er alvorlig, så er det også vigtigt, at børnene stadig får lov til at nyde glæden ved at spille bold.

“Det er en balancegang. På den ene side siger vi " I skal glæde jer. Det bliver rigtig fedt". Og på den anden side er der regler. Det er vigtigt, at vi ikke amputerer engagementet ved kun at snakke om retningslinjer. Der skal være plads til det gode børneliv,” siger han.

Fodboldformand håber på rigtig fodboldbane

Endelig lys til Ørestads fodboldspillere

oerestad if fodbold corona maj 2020 22

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk