FC Amager konkurs

"Nu eller aldrig" skrev Ørestad Avis den 21. marts som overskrift til en reportage om sidste træning før sæsonstarten.

Det blev til et foreløbigt "aldrig" da FC Amager idag meldte afbud til søndagens kamp mod AB og stillede en konkurserklæring i udsigt mandag.

Den professionelle overbygning for fem fodboldklubber på Amager klarede ikke finanskrisen, og må erkende at vigtige sponsorer har trukket stikket ud på det ambitiøse projekt. Af samme årsag forlod bestyrelsesformand Erik Mollerup klubben for en måned siden. Den sidste store sponsor, færøske Eik Bank, er sandsynligvis den direkte årsdag til konkursen, idet banken i sidste uge lugtede muligheden for at stoppe samarbejdet.

"Som ansvarlig direktør må jeg på et tidspunkt sige stop, så ingen står tilbage som de store tabere, og det tidspunkt er desværre kommet nu", sagde direktør Todi Jønsson til TV2 News i dag.

Cheftræner Michael Madsen var nærmest lettet:

"Det er klart at når man har gået med en konkurs hængedne over hovedet siden november, så er dagens beslutning også lidt af en... lettelse", sagde han til tv-stationen.

Todi Jønsson har lørdag middag kontaktet DBU og meddelt, at selskabet bag overbygningsholdet FC Amager vil begære sig selv konkurs mandag. Han meddelte desuden, at man grundet den alvorlige situation ser sig ude af stand til at stille hold i søndagens kamp i Viasat Divisionen mod AB på Gladsaxe Stadion. DBU Turneringer har taget dette til efterretning og, som turneringens administrator, fastsat resultatet af kampen AB-FC Amager til 3-0. AB tildeles tildeles de tre points og målscoren. FC Amager trækkes omgående ud af Viasat Divisionen, og erklæret som taber med 0-3 i turneringens resterende kampe. Herudover tvangsnedrykkes FC Amager to rækker ned.

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk