Midt i en Corona-tid: Vandheltene fra Amager

johnny pedersen HOFORPå Kløvermarkens Pumpestation sørger sektionsleder Johnny Pedersen og hans kollegaer for, at vores spildevand bliver transporteret til ét af byens rensningsanlæg. Et arbejdsområde som normalt ikke får den store opmærksomhed, men i de her Corona-tider vokser en ny type af lokale helte frem i bybilledet. 

Helte vil Johnny Pedersen nu nødigt betegne sig selv og kollegaerne, for som han siger: ”Vi passer jo bare vores job” og fortsætter: ”Vi er sådan set altid i gang, uanset om der er skybrud - eller nu med Corona, så skal maskineriet holdes i gang og overvåges”. 

Johnny møder dagligt ind på pumpestationen og sørger for – sammen med resten af holdet, at der er overvågning på byens mange spildevandsanlæg. En opgave, der kan synes endnu vigtigere nu, hvor mange af os igennem de sidste mange uger har brugt størstedelen af vores tid i privaten, og der har været ekstra tryk på både haner og tryk-og-skyl rundt om i de danske hjem.

Spildevandet skal stadig håndteres
Mange mennesker har i de sidste mange uger indrettet sig på hjemmekontoret og klaret arbejdsopgaverne foran PC’en. Men driftsfolket i byens forsyningsarter kan ikke tjekke ind foran skærmen fra privaten. Driften af maskineriet skal varetages, så der kan rykkes ud, hvis der opstår fejl på et af anlæggene. 

Arbejdet er dog ikke helt som før Corona, da myndighedernes retningslinjer skal overholdes. 

”Vi overholder alle de nye retningslinjer, fx har vi nu kun en mand i hver bil, hvor vi før kørte to sammen. Vi møder ind på forskudte tider og det samme gælder med bad og frokost, som vi også kører forskudt,” fortæller Johnny Pedersen om nogle af de nye retningslinjer, de følger.

johnny pedersen HOFOR tallHygiejnen har altid været i højsædet for Johnny og hans kollegaer, da de har det arbejdsområde, som de har. Alt hvad der har med sikkerhedsudstyr som handsker, visir og almen hygiejne er de vant til i deres arbejde, så det er ikke fremmed land for dem. 

Hverdagshelte midt i en Corona-tid
Corona-tiden har fået samfundets øjne op for en helt ny type af hverdagshelte. De personer, der rykker ud og passer deres job uden for matriklen. Og ud over læger og sygeplejersker er fx også både kassepersonel, SOSU-assistenter og renovationsarbejdere blevet fremhævet og rost for, at vi stadig kan få varer i indkøbskurven, passet vores udsatte medborgere og tømt skraldet – også i en tid med Corona. 

Driftsfolket på byens pumpestationer og spildevandsanlæg kan også tilskrives den gruppe af nye hverdagshelte, der er kommet frem her i en Corona-tid. 

Johnny Pedersen har været ansat som sektionsleder i HOFORs afdeling for Drift Spildevand siden 2007. Johnny Pedersen har sin daglige gang på Kløvermarkens Pumpestation på Amager. 

 

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk