• Redaktionen
  • Kultur

Teaterkompagni åbner i skyggen af corona

glimt CameliOrqestra fotoKarstenPiperTeaterkompagniet GLiMT er blevet udnævnt til lille storbyteater på Amager og vil under det nye navn GLiMT Amager blive endnu mere synlige i bydelen. Lige nu er der kun en enkelt gigantisk sten i skoen…

”Det er en noget besværet opstart med de mange Corona-aflysninger. Men vi vender meget snart stærkt tilbage! Vi har et repertoire fyldt med spændende projekter og fede forestillinger, der forhåbentlig kommer ud og spille overalt på Amager lige om lidt,” siger teaterleder Lars Lindegaard Gregersen.
Foto herover: Cameli Orqestra. Karsten Piper.
GLiMT Amager har hverken teatersal eller scene, men for det meste spiller i publikums nærområder og går i samspil med naturen, arkitekturen og de indendørs rum der allerede findes i bydelen. Teatret, der har rod i det moderne cirkus og fysisk teater, præsenterer meget visuelle, idérige forestillinger, der kan tilpasses alle aldersgrupper fra børnehaven til plejehjemmet. 
”Vi mener jo, at teater er noget, der kan forbedre alle menneskers liv, så det er, hvad vi går efter,” siger Lars Lindegaard Gregersen. 

GLiMT Amager havde planlagt at åbne sin første sæson med forestillingen 'Allegori’, der skulle have spillet på bibliotekerne på Amager. Forestillingen skaber en iscenesat, visuel og musikalsk oplevelse af litteraturen med udgangspunkt i forfatter Thomas Bobergs digte.
”Vi er vilde med denne slags tværkunstneriske projekter, og mødet mellem litteraturen og scenekunsten er så inspirerende og givende for begge parter” fortæller instruktør – og GLiMT Amagers anden kunstneriske leder – Camila Sarrazin,
”Vi glæder os så meget, til vi engang får lov til at spille den forestilling for publikum!” ’Allegori’ spiller i stedet på Amager i efteråret, men får premiere i juni på DOKK1 i Aarhus. 

glimt proever paa AllegoriFra prøverne på 'Allegori'.Når genåbningen rammer landet, dukker GLiMT Amager op i Ørestad, Urbanplanen, Islands Brygge, på Sundholm og flere andre steder. Både forestillinger skabt specielt til stederne, en lydvandring og nogle pop-up events med cirkusbandet CameliOrquestra, som underholder med akrobatik og musik. Men GLiMT Amager får også en ny base på Maskinhal Sundholm.
”Sammen med Foreningshuset Sundholm 8, Frivilligcenter Amager, Kirkens Korshær og Amager Vest Lokaludvalg vil vi skabe et helt nyt kultursted, der rummer sociale arrangementer for og med de udsatte, forskellige kulturbegivenheder – og altså også et lille storbyteater. Her laver vi prøvevisninger på vores forestillinger og inviterer til mindre events. Det skal være et sted, hvor man bliver budt indenfor i maskinrummet,” slutter Lars Lindegaard Gregersen.

GLiMT Amager er udnævnt til lille storbyteater i Københavns Kommune foreløbigt i perioden 2021-24. Læs mere:  www.glimtamager.dk

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk