Nordea bygger på Rigsarkivgrunden

orestad_nordea_02Omkring 2.000 medarbejdere skal senest i 2016 arbejde i et nyt hovedsæde for banken Nordea, som bygges på den såkaldte Rigsarkvigrund ved DR Byen metrostation. Henning Larsen Architects har tegnet projektet som kan udbygges til i alt 46.000 kvadratmeter - eller en trediedel af den store grund 

 

• 1.800 – 2.200 medarbejdere i Nordea skal senest i 2016 flytte ind i et nybygget kontordomicil på den såkaldte Rigsarkivgrund i Ørestad Nord. Henning Larsen Architects har tegnet byggeriet. Aftalen mellem By & Havn og Nordea Ejendomme omfatter i første omgang to bygningskomplekser tættest på metrostationen. Nordea har desuden en forkøbsret til at bygge yderligere to bygninger. 

Aftale om 70.000 etagemeter

Der skal i første omgang bygges 46.000 etagemeter, imens forkøbsretten omfatter yderligere 24.000 etagemeter. Dermed kan 70.000 ud af grundens i alt 120.000 etagemeter blive bebygget i de kommende år.”Henning Larsen Architects’ byggeri vidner om et meget højt ambitionsniveau og passer perfekt ind i omgivelserne i Ørestad Nord. Samtidig er aftalen med Nordea og deres beslutning om at flytte til Ørestad endnu et tegn på, at der er forårsluft på ejendomsmarkedet efter en lang og streng vinter,” siger adm. direktør Jens Kramer Mikkelsen, By & Havn.

Flytter fra Torvegade 

Nordeas beslutning tager udgangspunkt i, at en af bankens hovedsædebygninger, ’Ørkenfortet’ på Torvegade, der blev indviet i 1962, er utidssvarende.

”Derfor arbejder vi nu på at flytte ud i nye topmoderne bygninger med nutidige og effektive rammer, som fremmer samarbejde. Dertil kommer at det nye kontorkompleks vil reducere bankens omkostninger markant,” siger landechef Michael Rasmussen, Nordea.

Efterhånden som Nordeas andre lejemål udløber, tager banken stilling til, om flere funktioner skal flytte til Ørestad.

orestad_nordea_03Et hul lukkes

Ørestad Nord er næsten fuldt udbygget, men den meget store byggegrund lige ved DR Byen metrostation har ligget brak i mange år. Oprindeligt købte staten grunden for at opføre et nyt Rigsarkiv, men den plan blev droppet, og senere blev grund givet tilbage til By & Havn i en byttehandel i forbindelse med fusionen af Ørestadsseskabet og Københavns Havn.

Arkitektfirmaet Juul | Frost udarbejdede sidste år en masterplan for grunden, der i alt skønnes at kunne rumme 120.000 etagemeter bebyggelse – både bolig, detail og erhverv.

”Med Nordeas byggeri lukker vi et af de sidste huller i Ørestad Nord. Vi har ledt efter den helt rigtige investor til grunden med så høje arkitektoniske ambitioner, at deres byggeri ville stå mål med DR, Tietgenkollegiet og de øvrige arkitektoniske perler i kvarteret. Det her projekt lever helt op til den standard,” siger Jens Kramer Mikkelsen.

Byggeri i glas

Nordea valgte Henning Larsen Architects på baggrund af en indbudt arkitektkonkurrence. Henning Larsen Architects har i sit projekt taget udgangspunkt i at overholde retningslinjerne i masterplanen. Kontoretagerne er lette glasstrukturer – som prismer -, der med vinklede facader og vippende tagformer bidrager til et dynamiskfacadespil. Henning Larsen har allerede tegnet byggeriets etape 2, som ligeledes består af to bygningskroppe, der ligger i forlængelse af etape 1.

Nordea beslutter først i løbet af 2012 hvilke afdelinger og funktioner, der skal flytte til det nye domicil. Dog ligger det fast, at handelsgulvet, hvor aktiehandelen foregår, flytter til Ørestad. Det nye handelsgulv bliver Nordens største.

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk