Cykelkælder ved Ørestad Station skabte utryghed

cykler oerestad st onlineDet bliver op til Københavns Kommune at løse udfordringerne med cykelparkering på Ørestad Station

• På trods af massive udfordringer med cykelparkering ved Ørestad Station har By & Havn besluttet at donere den tilhørende cykelkælder til en lokal kunstnergruppe til åbning af en kunsthal. Ifølge By & Havn blandt andet fordi cykelkælderen ikke blev benyttet.

”Cykelkælderen under Kay Fiskers Plads lukkede allerede i 2007/2008, fordi den overhovedet ikke blev brugt. Desuden oplevede vi en stigende tendens til graffiti og hærværk i kælderen, som skabte utryghed i kælderen,” siger kommunikationschef i By & Havn Kristian Wederkinck Olesen og uddyber:

“Oprindeligt var der en forventning om, at folk ville parkere deres cykel under jorden ved stationen, men ingen brugte cykelkælderen i praksis. Erfaringer viser, at cyklisterne hellere parkerer på Kay Fiskers Plads. Hvorvidt der skal udvikles cykelparkering på pladsen er Københavns Kommunes beslutning.”

Læs også: Anlægsloft skaber cykelkaos på Ørestad Station

Ifølge tal fra Københavns Kommune er der behov for mellem 200 og 2000 nye cykelparkeringspladser ved Ørestad Station, men på grund af anlægsloftet er kommunen afskåret fra at anlægge flere cykelparkeringspladser foreløbigt.

Ørestad er langt fra den eneste station i Ørstad, der har udfordringer med parkeringpladser til cykler. Den stigende tilflytning til Ørestad Syd sætter Vestamager Station under et voldsomt pres, hvor der også i de kommende år vil blive massivt behov for flere cykelparkeringspladser.
Læs også: Kaotisk fremtid for cykelparkering på Vestamager Station

ØRESTAD AVIS | C/O BYDELSAVISERNE | ARNE JACOBSENS ALLE 15,1. | DK 2301 ØRESTAD |
TEL: +45 31 15 30 40 | MAIL: info(at)oravis.dk